Treballs Fi de Màster> Bioquímica i Biotecnologia

Asociación entre la composición en macro y micronutrientes de la dieta y los parámetros de sarcopenia en la vejez

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:1968
    Autors:
    Henriquez Santos, Fanny Yunuen
  • Altres:

    Paraules clau: sarcopènia, micronutrients, massa muscular sarcopènia, micronutrients, massa muscular sarcopenia, micronutrientes, masa muscular
    Títol en diferents idiomes: Associació entre la composició en macronutrients i micronutrients de la dieta i els paràmetres de sarcopènia en la vellesa Association between the composition of macro and micronutrients in the diet and sarcopenia parameters in elderly
    Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
    Confidencialitat: Si
    Curs acadèmic: 2023-2024
    Estudiant: Henriquez Santos, Fanny Yunuen
    Aprenentatge Servei: No
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
    Data de la defensa del treball: 2024-09-10
    Crèdits del TFM: 18
    Director del projecte: Figuerola Pedret, Anna
    Resum: Aquest estudi observacional transversal va buscar determinar la relació entre la ingesta de macro i micronutrients i els paràmetres de sarcopènia (força, massa i funció muscular) en adults majors de 60 a 80 anys. Es van avaluar 50 participants, 38 amb probable sarcopènia i 12 sense sarcopènia. Un major consum de calories, proteïnes, leucina, vitamina B12 i vitamina D es va associar amb major massa muscular esquelètica i apendicular. En conclusió, una dieta rica en micronutrients pot prevenir la pèrdua muscular i millorar la qualitat de vida en la vellesa. Este estudio observacional transversal buscó determinar la relación entre la ingesta de macro y micronutrientes y los parámetros de sarcopenia (fuerza, masa y función muscular) en adultos mayores de 60 a 80 años. Se evaluaron 50 participantes, 38 con probable sarcopenia y 12 sin sarcopenia. Un mayor consumo de calorías, proteínas, leucina, vitamina B12 y vitamina D se asoció con mayor masa muscular esquelética y apendicular. En conclusión, una dieta rica en micronutrientes puede prevenir la pérdida muscular y mejorar la calidad de vida en la vejez.
    Matèria: Vellesa
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: es
    Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
    Títol en la llengua original: Asociación entre la composición en macro y micronutrientes de la dieta y los parámetros de sarcopenia en la vejez
    Data d'alta al repositori: 2025-05-22
  • Paraules clau:

    Ciències de la salut
    Health sciences
    Ciencias de la salud
    Vellesa
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar