Treballs Fi de Màster> Bioquímica i Biotecnologia

Milk and dairy product consumption and short-term changes in cognitive performance

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:713
    Autors:
    Ni, Jiaqi
  • Altres:

    Paraules clau: llet, producte lacti, deteriorament cognitiu milk, dairy product, cognitive decline leche, producto lácteo, deterioro cognitivo
    Títol en diferents idiomes: El consum de llet i productes lactis i els canvis en la funció cognitiva a curt termini Milk and dairy product consumption and short-term changes in cognitive performance El consumo de leche y productos lácteos y los cambios en la función cognitiva a corto plazo
    Àrees temàtiques: Bioquímica i biotecnologia Biochemistry and biotechnology Bioquímica y biotecnología
    Confidencialitat: Si
    Curs acadèmic: 2020-2021
    Estudiant: Ni, Jiaqi
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Data de la defensa del treball: 2021-06-21
    Director del projecte: Nishi, Stephanie ; Salas-Salvadó, Jordi; Babio Sánchez, Nancy
    Resum: El consum de llet i productes lactis pot tenir un impacte en la funció cognitiva. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar longitudinalment l'associació entre el consum de llet i productes lactis amb canvis en el rendiment cognitiu. 4.668 participants de la cohort PREDIMED-Plus van completar tant el qüestionari de freqüència alimentària com les proves neuropsicològiques. Es van utilitzar models de regressió lineal multivariable per comparar els canvis de 2 anys en la funció cognitiva entre els tertils de consum de llet i productes lactis a la línia de base. Un major consum total de llet i llet sencera es va associar amb una major disminució de la puntuació z de la funció cognitiva global durant un període de 2 anys en adults grans amb alt risc de malaltia cardiovascular Milk and dairy product consumption may have an impact on cognitive function. This study’s objective was to longitudinally assess the association between consumption of milk and dairy products with changes in cognitive performance. 4,668 participants of the PREDIMED-Plus cohort completed both food frequency questionnaire and neuropsychological tests. Multivariable linear regression models were used to compare 2-year changes in cognitive function across tertiles of milk and dairy product consumption at baseline. A higher total milk and whole-fat milk consumption was associated with greater decline in global cognitive function z-score over a 2-year period in older adults at high cardiovascular disease risk.
    Matèria: Bioquímica i biotecnologia
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: Anglès
    Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
    Títol en la llengua original: Milk and dairy product consumption and short-term changes in cognitive performance
    Data d'alta al repositori: 2021-07-13
  • Paraules clau:

    Bioquímica i biotecnologia
    Biochemistry and biotechnology
    Bioquímica y biotecnología
    Bioquímica i biotecnologia
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar