Treballs Fi de Màster> Bioquímica i Biotecnologia

Memoria de prácticas en el departamento de investigación y desarrollo en una empresa especializada en el desarrollo y co-manufacturing de purés, smoothies, zumos y compotas.

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:715
  • Autors:

    San José Pérez, Noemí
  • Altres:

    Paraules clau: processament, desenvolupament, health claim, nutritional claim, legislació process, development, health claim, nutritional claim, legislation procesado, desarrollo, health claim, nutritional claim, legislación
    Títol en diferents idiomes: Memòria de pràctiques en el departament de recerca i desenvolupament en una empresa especialitzada en el desenvolupament i co-manufacturing de purés, smoothies, sucs i compotes. Trainee report in the research and development department in a company specialized in the development and co-manufacturing of purees, smoothies, juices and compotes. Memoria de prácticas en el departamento de investigación y desarrollo en una empresa especializada en el desarrollo y co-manufacturing de purés, smoothies, zumos y compotas.
    Àrees temàtiques: Bioquímica i biotecnologia Biochemistry and biotechnology Bioquímica y biotecnología
    Confidencialitat: Si
    Curs acadèmic: 2020-2021
    Estudiant: San José Pérez, Noemí
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Data de la defensa del treball: 2021-06-21
    Director del projecte: Gutierrez Pensado, Vanessa; Muguerza Marquínez, Begoña
    Resum: En el presente trabajo se describen las tareas realizadas en el departamento de investigación y desarrollo de una empresa especializada en el desarrollo y Co-manufacturing de purés, smoothies, zumos y compotas en formato pouch, botellas y tarrinas para marca blanca y “private label”. Algunas de las tareas que se realizan en el departamento de I+D son: la búsqueda de legislación de nuevos mercados, la búsqueda de ingredientes clave en recetas a desarrollar, desarrollo de productos desde su formulación teórica hasta su puesta final en el mercado, mezcla y envasado de productos a pequeña escala y análisis fisicoquímico de productos (pH, grados Brix, ácido, viscosidad y densidad). En el trabajo se describe el tipo de productos que se desarrollan en la empresa, categorías para las que se pueden realizar los productos y los diferentes procesados posibles para cada uno de ellos. En la memoria además se incluye cuál es el protocolo de desarrollo de un producto y un ejemplo práctico de desarrollo de éste utilizando un ingrediente que no se había utilizado previamente por Delafruit para el mercado asiático y la búsqueda de “health claims” y “nutritional claims” posibles a realizar en el etiquetado de ese producto gracias a los ingredientes que lo componen En aquest treball es descriuen les tasques realitzades al departament de recerca i desenvolupament d'una empresa especialitzada en el desenvolupament i co-manufacturing de purés, smoothies, sucs i compotes en format pouch, ampolles i terrines per a marca blanca i privat label . Algunes de les tasques que es realitzen al departament d'R+D són: la recerca de legislació de nous mercats, la recerca d'ingredients clau en receptes a desenvolupar, desenvolupament de productes des de la formulació teòrica fins a la posada final al mercat, barreja i envasament de productes a petita escala i anàlisi fisicoquímica de productes (pH, graus Brix, àcid, viscositat i densitat). A la feina es descriu el tipus de productes que es desenvolupen a l'empresa, categories per a les quals es poden realitzar els productes i els diferents processats possibles per a cadascun. A la memòria a més s'inclou quin és el protocol de desenvolupament d'un producte i un exemple pràctic de desenvolupament d'aquest utilitzant un ingredient que no havia utilitzat prèviament per Delafruit per al mercat asiàtic i la recerca de “health claims” i “nutritional claims” ” possibles a realitzar a l'etiquetatge d'aquest producte gràcies als ingredients que el componen
    Matèria: Bioquímica i biotecnologia
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: Castellà
    Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
    Títol en la llengua original: Memoria de prácticas en el departamento de investigación y desarrollo en una empresa especializada en el desarrollo y co-manufacturing de purés, smoothies, zumos y compotas.
    Data d'alta al repositori: 2021-07-13
  • Paraules clau:

    Bioquímica i biotecnologia
    Biochemistry and biotechnology
    Bioquímica y biotecnología
    Bioquímica i biotecnologia
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar