Paraules clau: Levadura, reutilización de levadura, fermentación. Yeast, repitching, fermentation. Llevat, reutilització de llevat, fermentació.
Títol en diferents idiomes: Optimización del protocolo de repitching en una cervecería artesana. Optimization of the repitching protocol in a craft brewery. Optimització del protocol de repitching en una cerveseria artesana.
Àrees temàtiques: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
Confidencialitat: No
Curs acadèmic: 2020-2021
Estudiant: Anguela Vives, Sergi
Departament: Bioquímica i Biotecnologia
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Data de la defensa del treball: 2021-09-13
Director del projecte: Torija Martínez, M. Jesús
Resum: En aquest estudi s’ha optimitzat la tècnica de repitching de la cerveseria artesana DouGall’s i s’han estudiat els paràmetres físico-químics de les fermentacions amb llevat reutilitzat. A més a més, s’ha fet un estudi del rendiment de la fermentació i el rendiment econòmic, comparant les dades obtingudes en les fermentacions amb repitching amb les de les fermentacions amb llevat sec. Els resultats mostren que l’optimització de la tècnica ha resultat en una disminució significativa dels temps de fermentació sense que la qualitat del producte final s’hagi vist malmesa i, conseqüentment, una millora del rendiment econòmic de la cerveseria.
Matèria: Bioquímica i biotecnologia
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Idioma: Català
Ensenyament(s): Begudes Fermentades
Títol en la llengua original: Optimització del protocol de repitching en una cerveseria artesana.
Data d'alta al repositori: 2021-11-03