Keywords: Levadura, reutilización de levadura, fermentación. Yeast, repitching, fermentation. Llevat, reutilització de llevat, fermentació.
Title in different languages: Optimización del protocolo de repitching en una cervecería artesana. Optimization of the repitching protocol in a craft brewery. Optimització del protocol de repitching en una cerveseria artesana.
Subject areas: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
Confidenciality: No
Academic year: 2020-2021
Student: Anguela Vives, Sergi
Department: Bioquímica i Biotecnologia
Access Rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
Work's public defense date: 2021-09-13
Project director: Torija Martínez, M. Jesús
Abstract: En aquest estudi s’ha optimitzat la tècnica de repitching de la cerveseria artesana DouGall’s i s’han estudiat els paràmetres físico-químics de les fermentacions amb llevat reutilitzat. A més a més, s’ha fet un estudi del rendiment de la fermentació i el rendiment econòmic, comparant les dades obtingudes en les fermentacions amb repitching amb les de les fermentacions amb llevat sec. Els resultats mostren que l’optimització de la tècnica ha resultat en una disminució significativa dels temps de fermentació sense que la qualitat del producte final s’hagi vist malmesa i, conseqüentment, una millora del rendiment econòmic de la cerveseria.
Subject: Bioquímica i biotecnologia
Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Language: Català
Education area(s): Begudes Fermentades
Title in original language: Optimització del protocol de repitching en una cerveseria artesana.
Creation date in repository: 2021-11-03