Palabras clave: Levadura, reutilización de levadura, fermentación. Yeast, repitching, fermentation. Llevat, reutilització de llevat, fermentació.
Título en diferentes idiomas: Optimización del protocolo de repitching en una cervecería artesana. Optimization of the repitching protocol in a craft brewery. Optimització del protocol de repitching en una cerveseria artesana.
Áreas temàticas: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
Confidencialidad: No
Curso académico: 2020-2021
Estudiante: Anguela Vives, Sergi
Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
Derechos de Accesso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Fecha de la defensa del trabajo: 2021-09-13
Director del proyecto: Torija Martínez, M. Jesús
Resumen: En aquest estudi s’ha optimitzat la tècnica de repitching de la cerveseria artesana DouGall’s i s’han estudiat els paràmetres físico-químics de les fermentacions amb llevat reutilitzat. A més a més, s’ha fet un estudi del rendiment de la fermentació i el rendiment econòmic, comparant les dades obtingudes en les fermentacions amb repitching amb les de les fermentacions amb llevat sec. Els resultats mostren que l’optimització de la tècnica ha resultat en una disminució significativa dels temps de fermentació sense que la qualitat del producte final s’hagi vist malmesa i, conseqüentment, una millora del rendiment econòmic de la cerveseria.
Materia: Bioquímica i biotecnologia
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Idioma: Català
Enseñanza(s): Begudes Fermentades
Título en la lengua original: Optimització del protocol de repitching en una cerveseria artesana.
Fecha de alta en el repositorio: 2021-11-03