Paraules clau: Suplementación deportiva, diseño, legislación alimentaria Sport supplementation, design, food legislation Suplementació esportiva, disseny, legislació alimentària
Títol en diferents idiomes: Formulación, diseño y puesta en el mercado de un gel intra-entreno destinado a personas que practican deportes de resistencia Formulation, design and market launch of an intra-workout gel for people who practice endurance sports Formulació, disseny i posada al mercat d'un gel intra-entreno destinat a persones que practiquen esports de resistència
Àrees temàtiques: Industrias agroalimentarias Food and agricultural industries Indústries agroalimentàries
Confidencialitat: Si
Curs acadèmic: 2020-2021
Estudiant: Herranz Ferreros, Sergio
Departament: Bioquímica i Biotecnologia
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Data de la defensa del treball: 2021-09-13
Director del projecte: Raga Soriano, Ana; Muguerza Marquínez, María Begoña
Resum: Los alimentos destinados a deportistas constituyen actualmente uno de los mercados que más crece del sector alimentario. El principal objetivo del presente trabajo es diseñar un gel intra-entreno destinado a personas que practican deportes de resistencia. Una mezcla de hidratos de carbono, sodio y cafeína son algunos de los ingredientes que se incorporan en su fórmula dado que provocan una mejora del rendimiento deportivo con un alto grado de evidencia científica. Durante el proceso de su diseño se realizan pruebas buscando unas características organolépticas atractivas, se reflexiona sobre las necesidades del packaging, se diseña su etiquetado atendiendo a la legislación alimentaria y se programa un estudio de estabilidad y vida útil. Els aliments destinats a esportistes constitueixen actualment un dels mercats que creix més del sector alimentari. El principal objectiu del present treball és dissenyar un gel intraentrenament destinat a persones que practiquen esports de resistència. Una barreja d'hidrats de carboni, sodi i cafeïna són alguns dels ingredients que s'incorporen a la fórmula ja que provoquen una millora del rendiment esportiu amb un alt grau d'evidència científica. Durant el procés del seu disseny es fan proves buscant unes característiques organolèptiques atractives, es reflexiona sobre les necessitats del packaging, se'n dissenya l'etiquetatge atenent la legislació alimentària i es programa un estudi d'estabilitat i vida útil.
Matèria: Indústries agroalimentàries
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Idioma: Castellà
Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
Títol en la llengua original: Formulación, diseño y puesta en el mercado de un gel intra-entreno destinado a personas que practican deportes de resistencia
Data d'alta al repositori: 2021-11-18