Treballs Fi de Màster> Bioquímica i Biotecnologia

Potencial prebiótico de subproductos alimentarios: estudio in vitro de efectos antinflamatorios

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:883
    Autors:
    Castillo Olaya, Victoria Andrea
  • Altres:

    Paraules clau: Subproductos, actividad antiinflamatoria, probióticos By-products, anti-inflammatory activity, probiotics Subproductes, probiotic, antiinflamatori
    Títol en diferents idiomes: Potencial prebiótico de subproductos alimentarios: estudio in vitro de efectos antinflamatorios Prebiotic potential of food by-products: in vitro study of anti-inflammatory effects Potencial prebiotic de subproductes alimentari: estudi in vitro d'efectes antinflamatoris
    Àrees temàtiques: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
    Confidencialitat: Si
    Curs acadèmic: 2020-2021
    Codirector del treball: Bravo Vázquez, Francisca Isabel
    Estudiant: Castillo Olaya, Victoria Andrea
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Data de la defensa del treball: 2021-09-13
    Director del projecte: Torres Fuentes, Cristina
    Resum: Se evaluó el potencial prebiótico de subproductos, mediante su capacidad para promover efectos antiinflamatorios de cepas probióticas, inhibiendo la producción de óxido nítrico (NO) en células RAW 264.7 estimuladas con lipopolisacáridos. Los subproductos mostraron un efecto prebiótico significativo, indicado por una reducción significativa en la producción de NO en las células tratadas en comparación con los prebióticos y no fermentados, posiblemente debido a la reducción de metabolitos implicados en respuestas inflamatorias. Se requieren más estudios para conocer mecanismos que influyen en esta respuesta. Se concluye que los subproductos pueden tener un potencial prebiótico mejorando los efectos beneficiosos de cepas probióticas. Es va avaluar el potencial prebiòtic de subproductes, mitjançant la seva capacitat per promoure efectes antiinflamatoris de ceps probiòtics, inhibint la producció d'òxid nítric (NO) en cèl·lules RAW 264.7 estimulades amb lipopolisacàrids. Els subproductes van mostrar un efecte prebiòtic significatiu, indicat per una reducció significativa en la producció de NO a les cèl·lules tractades en comparació dels prebiòtics i no fermentats, possiblement a causa de la reducció de metabòlits implicats en respostes inflamatòries. Es requereixen més estudis per conèixer mecanismes que influeixen en aquesta resposta. Es conclou que els subproductes poden tenir un potencial prebiòtic millorant els efectes beneficiosos de ceps probiòtics.
    Matèria: Bioquímica i biotecnologia
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: Castellà
    Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
    Títol en la llengua original: Potencial prebiótico de subproductos alimentarios: estudio in vitro de efectos antinflamatorios
    Data d'alta al repositori: 2021-11-18
  • Paraules clau:

    Bioquímica y biotecnología
    Biochemistry and biotechnology
    Bioquímica i biotecnologia
    Bioquímica i biotecnologia
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar