Keywords: Càncer de mama, EPIC, (Poli)fenols Breast Cancer, EPIC, (Poly)phenols Cáncer de mama, EPIC, (Polí)fenoles
Title in different languages: Ingesta dels (poli)fenols totals, classes i subclasses i risc de càncer de mama: una anàlisi prospectiva de l'estudi EPIC Ingesta de los (polí)fenoles totales, clases y subclases y riesgo de cáncer de mama: un análisis prospectivo del estudio EPIC
Subject areas: Química Chemistry Química
Confidenciality: No
Academic year: 2023-2024
Work's codirector: Farràs, Marta
Student: Lopez Padilla, Maria Fernanda
APS: No
Department: Bioquímica i Biotecnologia
Access Rights: info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
Work's public defense date: 2024-09-10
TFM credits: 18
Project director: Zamora-Ros, Raul
Abstract: Els (polí)fenols són composts vegetals que es divideixen en flavonoides, àcids fenòlics, lignanos i estibenos, amb diferents estructures químiques i biodisponibilitat. Es creu que redueixen el risc de malalties mitjançant la millora dels enzims antioxidants i la mitigació de la inflamació. El càncer de mama (CM), el més comú en dones, està en augment, especialment en països d'alts ingressos. Estudis epidemiològics suggereixen que dietes riques en (polí)fenols, com la mediterrània, s'associen amb un menor risc de CM. Aquest estudi, basat en la cohort EPIC amb 257,961 dones europees, no va trobar una associació significativa entre la ingesta de (polí)fenols i el risc de CM o els seus subtipus. Polyphenols are plant compounds that are divided into flavonoids, phenolic acids, lignanos and stybenos, with different chemical structures and bioavailability. They are believed to reduce the risk of disease by improving antioxidant enzymes and mitigating inflammation. Breast cancer (CM), the most common in women, is on the rise, especially in high-income countries. Epidemiological studies suggest that diets rich in (polyn)phenols, such as the Mediterranean, are associated with a lower risk of CM. This study, based on the EPIC cohort with 257,961 European women, found no significant association between the intake of (poly)phenols and the risk of CM or its subtypes.
Subject: Mama--Càncer
Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Language: en
Education area(s): Nutrició i Metabolisme
Title in original language: Intake of the total, classes, and subclasses of (poly)phenols and breast cancer risk: a prospective analysis of the EPIC study
Creation date in repository: 2025-05-13