Keywords: coproductes agroalimentaris, antihipertensió, pèptids bioactius agri-food coproducts, antihypertension, bioactive peptides coproductos agroalimentarios, antihipertensión, péptidos bioactivos
Title in different languages: Efectes antihipertensius a llarg termini i mecanismes subjacents d'un mix d'hidrolitzats proteics d'un coproducte d'origen vegetal en rates amb síndrome metabòlica induïda per la dieta Efectos antihipertensivos a largo plazo y mecanismos subyacentes de un mix de hidrolizados proteícos de un coproducto de origen vegetal en ratas con síndrome metabólico inducido por la dieta
Subject areas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
Confidenciality: Si
Academic year: 2023-2024
Student: Serrano López, Alejandro
APS: No
Department: Bioquímica i Biotecnologia
Access Rights: info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
Work's public defense date: 2023-06-20
TFM credits: 18
Project director: Bravo Vázquez, Francisca Isabel
Abstract: Els coproductes agroalimentaris han sorgit com a font de compostos bioactius capaços de tractar la hipertensió, com els hidrolitzats peptídics. Per tant, l'objectiu d'aquest estudi va ser obtenir un hidrolitzat proteic amb activitat inhibidora de l'enzim que converteix angiotensina (ACEi), que és un enzim implicat en el desenvolupament de la hipertensió. Seixanta hidrolitzats obtinguts d'un coproducte agrícola van ser provats per a l'activitat d'ACEi, seleccionant hidrolitzats H10 i H60 per provar el seu efecte antihipertensiu en rates espontàniament hipertensives. Segons aquest estudi, es va trobar que l'hidrolitzat H60 tenia activitat antihipertensiva, convertint-lo en un compost prometedor per al seu ús com a agent antihipertensiu Agri-food co-products have emerged as a source of bioactive compounds capable of treating hypertension, such as peptide hydrolysates. Therefore, the aim of this study was to obtain a protein hydrolysate with angiotensin-converting enzyme inhibitory (ACEi) activity, which is an enzyme involved in the development of hypertension. Sixty hydrolysates obtained from an agricultural co-product were tested for ACEi activity, selecting hydrolysates H10 and H60 to test their antihypertensive effect in spontaneously hypertensive rats. According to this study, the H60 hydrolysate was found to have antihypertensive activity, making it a promising compound for use as an antihypertensive agent
Subject: Antihipertensius
Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Language: en
Education area(s): Nutrició i Metabolisme
Title in original language: Long-term antihypertensive effects and underlying mechanisms of a mixture of protein hydrolysates from a plant-origin coproduct in rats with diet-induced metabolic syndrome
Creation date in repository: 2025-05-16