Keywords: capota, valoritzaición, economia circular hood, valorization, circular economy capota, valorització, economica circular
Title in different languages: Análisis físico-químico y nutricional de la capota de almendra: valorización de la capota para la obtención de componentes bioactivos en alimentación funcional Proyecto HULLinFOOD Physicochemical and nutritional analysis of the almond shell: valorization of the shell to obtain bioactive components in functional food HULLinFOOD Project
Subject areas: Industrias agroalimentarias Food and agricultural industries Indústries agroalimentàries
Confidenciality: No
Academic year: 2023-2024
Student: Garcia Badia, Marina
APS: No
Department: Bioquímica i Biotecnologia
Access Rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
Work's public defense date: 2024-09-10
TFM credits: 18
Project director: Aragonés Bargalló, Gerard
Abstract: El projecte HULLINFOOD és una iniciativa dirigida a abordar els desafiaments globals vinculats a la seguretat alimentària i la gestió sostenible dels residus. Se centra en la valorització de la capota d'ametlla, un subproducte tradicionalment destinat a l'alimentació animal, però que es reconeix per contenir compostos bioactius amb aplicacions prometedores en el camp de l'alimentació funcional. Durant la meva estada de pràctiques, vaig participar en les fases inicials del projecte, incloent la preparació i neteja de la capota d'ametlla i l'anàlisi de les seves propietats nutricionals i fisicoquímiques. Això incloïa la quantificació de proteïnes, fibra, greixos, cendres, humitat i polifenols en diverses varietats d'ametlla.
Subject: Transformació dels aliments
Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Language: ca
Education area(s): Nutrició i Metabolisme
Title in original language: Anàlisi fisicoquímic i nutricional de la capota d'ametlla: valorització de la capota per a l'obtenció de components bioactius en alimentació funcionalProjecte HULLinFOOD
Creation date in repository: 2025-05-22