Keywords: cerveza, barricas beer, barrels cervesa, barriques
Title in different languages: Utilización de barricas en una cervecería artesana para la elaboración de cervezas ácidas. Use of barrels in a craft brewery to produce acid beers. Utilització de barriques en una cerveseria artesana per l'elaboració de cerveses àcides.
Subject areas: Enología Enology Enologia
Confidenciality: No
Academic year: 2018-2019
Work's codirector: Cots Plata, Roger
Student: Garreta Guijarro, Ariadna
Department: Bioquímica i Biotecnologia
Work's public defense date: 2019-09-12
Project director: Beltran Casellas, Gemma
Abstract: Aging beers In barrels is an increasingly popular technique in the craft sector and are increasingly those that spend part of their production to this type of aging that gives complexity and nuance.The objective of this work is to study the use of barrels in the Segarreta craft brewery for the production of acidic beers. The work is based on a physical, chemical and microbiological study with different culture media to study the population of beer microorganisms with a first controlled fermentation in stainless steel fermenters and a subsequent acidification in barrels. In parallel, the evolution of beers with spontaneous fermentation has been studied. The aging of samples of Sour Ale de Raspberry beers has also been studied through sensory parameters supported by physical-chemical analyzes. L’envelliment de les cerveses en barrica és una tècnica cada vegada més popular en el sector artesà i cada vegada són més les que dediquen part de la seva producció a aquest tipus d’envelliment que dona complexitat i matisos. L’objectiu d’aquest treball és estudiar la utilització de barriques en la cerveseria artesana “Segarreta” per l’elaboració de cerveses àcides. El treball es basa en un estudi físico químic i microbiològic amb diferents medis de cultiu per veure la població de microorganismes de cerveses amb una primera fermentació controlada en fermentadors d’acer inoxidable i una posterior acidificació en barriques. De forma paral·lela s’ha estudiat l’evolució de cerveses amb fermentació espontània. També s’ha estudiat l’envelliment de mostres de cerveses Sour Ale de Gerds a través de paràmetres sensorials recolzats per uns anàlisis físico-químics.
Subject: Enologia
Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Language: Català
Education area(s): Begudes Fermentades
Title in original language: Utilització de barriques en una cerveseria artesana per l'elaboració de cerveses àcides.
Creation date in repository: 2021-03-11