Treballs Fi de Màster> Bioquímica i Biotecnologia

Estudi de l'activitat antimicrobiana produïda per la soca C11 de Lactiplantibacillus plantarum

  • Identification data

    Identifier: TFM:828
    Authors:
    Gatell Miracle, Mar
  • Others:

    Keywords: bacteris làctics, bacteriocines, fermentació malolàctica lactic bacteria, bacteriocins, malolactic fermentation bacterias làcticas, bacteriocinas, fermentación malolàctica
    Title in different languages: Estudi de l'activitat antimicrobiana produïda per la soca C11 de Lactiplantibacillus plantarum Study of the antimicrobial activity produced by the C11 strain of Lactiplantibacillus plantarum Estudio de la actividad antimicrobiana producida por la cepa C11 de Lactiplantibacillus plantarum
    Subject areas: Enologia Enology Enología
    Confidenciality: No
    Academic year: 2020-2021
    Work's codirector: Reguant, Cristina
    Student: Gatell Miracle, Mar
    Department: Bioquímica i Biotecnologia
    Access Rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Work's public defense date: 2021-06-23
    Project director: Masqué Tell, Maria Carme
    Abstract: En l’elaboració del vi hi participen una gran diversitat de microorganismes, entre els quals destaquen llevats i bacteris, que poden provocar efectes beneficiosos i perjudicials en els processos fermentatius i en la conservació del vi. Els bacteris làctics són microorganismes que aporten grans característiques sensorials i tenen la capacitat de conservar els productes a causa de diferents metabòlits, com ara les bacteriocines. Les bacteriocines són pèptids d’origen ribosomal segregats al medi extracel·lular i tenen la capacitat d’inhibir el creixement d’altres microorganismes. L’espècie Lactiplantibacillus plantarum es troba en diferents nínxols ecològics i destaca per la seva capacitat d’adaptació. Aquesta espècie és capaç de produir diverses bacteriocines i, per aquest motiu, es tracta d’un model excel·lent per la investigació. L’objectiu d’aquest treball és estudiar si la soca C11 de Lactiplantibacillus plantarum és capaç d’inhibir el creixement d’altres bacteris làctics i comprovar l’efecte sobre la producció de bacteriocines exposant-la a diferents condicions.
    Subject: Enologia
    Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Language: Català
    Education area(s): Begudes Fermentades
    Title in original language: Estudi de l'activitat antimicrobiana produïda per la soca C11 de Lactiplantibacillus plantarum
    Creation date in repository: 2021-10-27
  • Keywords:

    Enologia
    Enology
    Enología
    Enologia
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar