Treballs Fi de Màster> Bioquímica i Biotecnologia

Estudi de l'activitat antimicrobiana produïda per la soca C11 de Lactiplantibacillus plantarum

  • Datos identificativos

    Identificador: TFM:828
    Autores:
    Gatell Miracle, Mar
  • Otros:

    Palabras clave: bacteris làctics, bacteriocines, fermentació malolàctica lactic bacteria, bacteriocins, malolactic fermentation bacterias làcticas, bacteriocinas, fermentación malolàctica
    Título en diferentes idiomas: Estudi de l'activitat antimicrobiana produïda per la soca C11 de Lactiplantibacillus plantarum Study of the antimicrobial activity produced by the C11 strain of Lactiplantibacillus plantarum Estudio de la actividad antimicrobiana producida por la cepa C11 de Lactiplantibacillus plantarum
    Áreas temàticas: Enologia Enology Enología
    Confidencialidad: No
    Curso académico: 2020-2021
    Codirector del trabajo: Reguant, Cristina
    Estudiante: Gatell Miracle, Mar
    Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
    Derechos de Accesso: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Fecha de la defensa del trabajo: 2021-06-23
    Director del proyecto: Masqué Tell, Maria Carme
    Resumen: En l’elaboració del vi hi participen una gran diversitat de microorganismes, entre els quals destaquen llevats i bacteris, que poden provocar efectes beneficiosos i perjudicials en els processos fermentatius i en la conservació del vi. Els bacteris làctics són microorganismes que aporten grans característiques sensorials i tenen la capacitat de conservar els productes a causa de diferents metabòlits, com ara les bacteriocines. Les bacteriocines són pèptids d’origen ribosomal segregats al medi extracel·lular i tenen la capacitat d’inhibir el creixement d’altres microorganismes. L’espècie Lactiplantibacillus plantarum es troba en diferents nínxols ecològics i destaca per la seva capacitat d’adaptació. Aquesta espècie és capaç de produir diverses bacteriocines i, per aquest motiu, es tracta d’un model excel·lent per la investigació. L’objectiu d’aquest treball és estudiar si la soca C11 de Lactiplantibacillus plantarum és capaç d’inhibir el creixement d’altres bacteris làctics i comprovar l’efecte sobre la producció de bacteriocines exposant-la a diferents condicions.
    Materia: Enologia
    Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: Català
    Enseñanza(s): Begudes Fermentades
    Título en la lengua original: Estudi de l'activitat antimicrobiana produïda per la soca C11 de Lactiplantibacillus plantarum
    Fecha de alta en el repositorio: 2021-10-27
  • Palabras clave:

    Enologia
    Enology
    Enología
    Enologia
  • Documentos:

  • Cerca a google

    Search to google scholar