Keywords: Segona fermentació, peus de cuba, nutrients de llevat Second fermentation, starters, yeast nutrients Segunda fermentación, pies de cuba, nutrientes de levadura
Title in different languages: Estudi de la addició de productes enològics i diferents sistemes de nutrició en peus de cuba per a la segona fermentació a cava Study of the addition of oenological products and different nutrition systems in starters for the second fermentation in cava Estudio de la adición de productos enológicos y diferentes sistemas de nutrición en pies de cuba para la segunda fermentación en cava
Subject areas: Enologia Enology Enología
Confidenciality: No
Academic year: 2020-2021
Work's codirector: Canals Bosch, Joan Miquel
Student: García Viñola, Violeta
Department: Bioquímica i Biotecnologia
Access Rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
Work's public defense date: 2021-09-09
Project director: Rozès, Nicolas
Abstract: La segunda fermentación en de la que se obtiene el “prise de mousse”, es realizada normalmente por una cepa seleccionada de S. cerevisiae, que debido a las condiciones de alto estrés en la que se produce (alto etanol, bajas temperaturas, bajos pH y alto contenido en CO2) debe ser aclimatada previamente. En este estudio se compararon tres tipos de nutrición de pies de cuba para segunda fermentación con la caracterización de productos enológicos, el seguimiento de la evolución de los pies de cuba, la motorización de las cinéticas fermentativas en botella y el análisis del producto final. La segona fermentació de la qual s'obté el “prise de mousse”, és realitzada normalment per un cep seleccionat de S. cerevisiae, que a causa de les condicions d'alt estrés en la qual es produeix (alt etanol, baixes temperatures, baixos pH i alt contingut en CO2) ha de ser aclimatada prèviament. En aquest estudi es van comparar tres tipus de nutrició de peus de cuba per a una segona fermentació amb la caracterització de productes enològics, el seguiment de l'evolució dels peus de cuba, la motorització de les cinemàtiques fermentatives en ampolla i l'anàlisi del producte final.
Subject: Enologia
Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Language: Castellà
Education area(s): Begudes Fermentades
Title in original language: Estudio de la adición de productos enológicos y diferentes sistemas de nutrición en pies de cuba para la segunda fermentación en cava
Creation date in repository: 2021-11-03