Treballs Fi de Màster> Bioquímica i Biotecnologia

Estudi de la influència climatològica en la microbiota d'inoculacions espontànies de cervesa

  • Datos identificativos

    Identificador: TFM:836
  • Autores:

    Lacambra Frias, Oriol
  • Otros:

    Palabras clave: Fermentación espontánea, coolship, microorganismos Spontaneous fermentation, coolship, microorganisms Fermentació espontània, coolship, microorganismes
    Título en diferentes idiomas: Estudio de la influencia climatológica en la microbiota de inoculaciones espontanias de cerveza Study of the climatic influence on the microbiota of spontaneous beer inoculations Estudi de la influència climatològica en la microbiota d'inoculacions espontànies de cervesa
    Áreas temàticas: Industrias agroalimentarias Food and agricultural industries Indústries agroalimentàries
    Confidencialidad: No
    Curso académico: 2020-2021
    Estudiante: Lacambra Frias, Oriol
    Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
    Derechos de Accesso: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Fecha de la defensa del trabajo: 2021-09-14
    Director del proyecto: Beltran Casellas, Gemma
    Resumen: En aquest treball, s’estudia la possibilitat de ampliar el període anual disponible per a la elaboració de cerveses espontànies amb el mètode coolship. Es parteix de la hipòtesi que condicions climàtiques diferenciades, tals com sol i pluja, podrien alterar els microorganismes presents en l’ambient, i per tant aquells que són inoculats, resultant adequats per a la elaboració de cervesa espontània malgrat una temperatura superior a la òptima. Per fer-ho, s’estudia l’estat de l’art, els antecedents, i es plantegen una sèrie d’experiments per a realitzar un seguiment en una cervesa espontània elaborada a la cerveseria Segarreta. Aquesta s’inocula en dos dies amb condicions climàtiques diferenciades, i se li fa un seguiment de pH, densitat, recompte cel·lular i inoculació en plaques de medi diferencial, per al seu estudi. Addicionalment, es realitza una PCR i proves microbiològiques com tinció de Gram o catalasa per a identificar-los, així com un estudi de condicions finals (acidesa i pH). Finalment, es postulen conclusions i s’ofereixen teories i rumb futur per a seguir amb l’estudi. S’estableix que hi ha diferències significatives i que no es recomana aquest tipus d’elaboració en dies plujosos, doncs es dóna una parada fermentativa, hi ha mostres de contaminació fúngica, i la dimensió organolèptica és desagradable.
    Materia: Indústries agroalimentàries
    Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: Català
    Enseñanza(s): Begudes Fermentades
    Título en la lengua original: Estudi de la influència climatològica en la microbiota d'inoculacions espontànies de cervesa
    Fecha de alta en el repositorio: 2021-11-03
  • Palabras clave:

    Industrias agroalimentarias
    Food and agricultural industries
    Indústries agroalimentàries
    Indústries agroalimentàries
  • Documentos:

  • Cerca a google

    Search to google scholar